BiH

Milenko Tomić optužen za obljubu djeteta

Privođenje Milenka Tomića

FOTO: AGENCIJE

Optužnicu potvrdio Okružni sud u Bijeljini

Sudija za predhodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Milenka Tomića zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. 

Optužnica je potvrđena zbog sumnje da je optuženi izvršio obljubom izjednačenu spolnu radnu sa djetetom mlađim od 15 godina, a pri tome postoji velika nesrazmjera u zrelosti i uzrastu između učinioca i žrtve.

Kako je “Avaz” ranije pisao sumnja se da je Tomić, predsjednik Bokserskog saveza RS i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, u vremenskom periodu od avgusta 2021. godine pa do septembra 2021. godine, kao trener u namjeri da zadovolji svoj seksualni nagon, više puta nagovarao djevojčicu (2007. godište) da pristane „na spolne radnje sa njim“.

Kritični događaj se desio 30. septembra ove godine na takmičenju na Sokocu kada je Tomić nagovorio djevojčicu da konzumira alkoholna pića, koje je nabavio i donio u hotelsku sobu. Kada je pod dejstvom alkohola zaspala on ju je ljubio po ustima, dirao po intimnim dijelovima tijela i seksualno zlostavljao.

Za sve navedeno vrijeme putem aplikacije Viber sa svog telefona upućivao je djetetu poruke seksualne konotacije opisujući šta joj je radio, te šta bi joj radio i predlažući joj način i mjesto da vode ljubav.

(Izvor: Avaz.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top