Nogomet

Preporođena Barcelona razbila Atletico u fantastičnoj utakmici na Camp Nou

Foto: EPA-EFE

Nogometaši Barcelone pobijedili su na Camp Nou u 23. kolu La Lige ekipu Atletica rezultatom 4:2 te su tako ujedno i prestigli madridski tim na prvenstvenoj tabeli.

Nakon početnih osam minuta meča nije se mogao slutiti ovakav ishod budući da je Atletico došao u rano vodstvo golom Carrasca.

Ipak, slavlje gostiju je trajalo samo dvije minute. Bila je to duga akcija Barcelone, a lopta je na kraju stigla do Albe koji fenomenalnim udarcem volejom neobranjivo pogađa mrežu Atletica za 1:1.

Do odlaska na odmor Barcelona je uspjela i preokrenuti rezultat, ali postići i treći pogodak. Prvo je Gavi pogodio za 2:1, a uvećanje vodstva za Katalonce donio je Araujo dvije minute prije kraja prvog poluvremena.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Barcelona je stigla i do četvrtog gola preko veterana Alvesa, a nadu Atleticu donio je bivši Barcin napadač Suarez golom pola sata prije kraja meča. Ipak, do kraja susreta više nije bilo promjena pa je Barcelona ostvarila sigurnu pobjedu.

Vrijedi istaći da je Barcelona posljednjih 20-ak minuta meča igrala s igračem manje nakon što je Alves dobio crveni karton zbog grubog prekršaja.

Barcelona je sada na četvrtom mjestu La Lige, dok je Atletico pao na petu poziciju. U narednom kolu Barcelona gostuje Espanyolu, dok će Atletico dočekati Getafe.

Rezultat i strijelci:

Barcelona – Atletico 4:2 (Alba 10′, Gavi 21′, Araujo 43′, Alves 49′ – Carrasco 8′, Suarez 58′)

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top