ISTAKNUTE VIJESTI

Bill Gates najavio svoju novu knjigu “Kako spriječiti sljedeću pandemiju”

Bill Gates (Screenshot: YouTube Bill Gates)

Multimilijarder Bill Gates je autor nove knjige “Kako spriječiti sljedeću pandemiju” (How to Prevent the Next Pandemic), koja bi trebala biti objavljena početkom maja ove godine.

U najavi ovog djela je poručio da vjeruje da pandemija koronavirusa može biti posljednja pandemija, bez obzira na to koliko to djelovalo nemoguće s obzirom na trenutne okolnosti. Napomenuo je da je koronavirus jasno dao na znanje da prioritet mora biti elimiranje prijetnji koje mogu uzrokovati sljedeću pandemiju.

Prema Gatesovim riječima, pandemiju koronavirusa prati od njenog početka te je, radeći sa stručnjacima, mnogo naučio o ovoj pandemiji. Ukazao je na to da knjigom želi podijeliti ono što je čuo od onih s kojima je sarađivao, a kako bi doprinio preveniranju nastanka novih pandemija.

“U knjizi sam se osvrnuo na specifične mjere koje možemo poduzeti, ne samo za zaustavljanje pandemije, već i kako da omogućimo bolju zdravstvenu zaštitu ljudima širom svijeta”, naglasio je suosnivač kompanije Microsoft.

Istakao je da knjiga sadrži, između ostalog, i njegove razgovore s glavnim američkim infektologom Anthonyjem Faucijem i direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosom Adhanomom Ghebreysusom. Naveo je i to da je tematizirao kako je biti predmet teorija zavjera.

Gates je zaključio da se pravim izborima i investicijama pandemija koronavirusa može učiniti posljednjom pandemijom.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top