Nogomet

Miroslav Blažević, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas slavi 87. rođendan.

Možda je bolje reći navršava 87 godina, budući da se Ćiro već mjesecima bori s opakom bolešću koja će rijetkima dati razlog za slavlje. No, “trener svih trenera” je žestok, nepokolebljiv borac i još ima snage, volje i životne energije oduprijeti se, kako ga sam naziva, dušmanu.

Ćiro je rođen 9. februara 1935. godine u Docu na Lašvi, a mnogi pogrešno kao datum rođenja navode 10. februar.

Dolac je tri kilometra od Travnika pa, dok ti dođeš u to vrijeme od Doca do Travnika, prođu 24 sata – objasnio je Blažević zbrku oko datuma.

Objasnio je i kako se nosi sa zdravstvenim stanjem – fizički i mentalno.Mentalno sam na nuli. Jako se trudim da to ne bude tako, jer mene još čeka nešto što moram realizirovati – kazao je Ćiro, koji nije mogao otkriti o čemu je riječ:E, to ne mogu reći.

Samo ću vam reći da sam i u ovim godinama tražen, traže me. Ja sam davno rekao da bih želio umrijeti na klupi. Sad, ako se malo oporavim, postat ću važan savjetnik u jednom velikom klubu. Čim doktor da zeleno svjetlo.Sada sam još na hemoterapijama. Kada završi taj ciklus, napravit ću pregled da vidimo jesu li uspjeli spriječiti dušmana da “hoda” po vitalnim organima. Ili sam gotov. Nažalost, ta je terapija toliko jaka da ima puno nuspojava i to me uništava – kazao je Blažević, piše Večernji list.

(Izvor: Hayat.ba)

1 Comment

1 Comment

  1. Sadat

    10. February 2022. at 20:57

    Sretan rodzendan da uvijek budes sretan i nasmijan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top