Sport

Crnogorski trener nakon skandala s navijačima odlazi iz Crvene zvezde

Mirko Vičević (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Nekadašnji najtrofejniji crnogorski vaterpolist hrvatske nacionalnosti Mirko Vičević nakon skandala u Srbiji odlazi iz Crvene Zvezde, pišu srbijanski mediji.Vičević je četiri dana nakon zlokobnih navijačkih poruka i jezivog transparenta na bazenu u Beogradu odlučio napustiti klupu srbijanskog kluba.

Crvena zvezda je proteklog vikenda pobijedila Šabac 13:6 u Superligi, ali susret je pao u drugi plan zbog neprimjerenog ponašanja Delija.

Naime, Zvezdini navijači su istakli transparent s porukom “Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija”, uz skandiranje ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Delije su prethodno poručile Zvezdinim čelnicima da su u klub za trenera doveli “čovjeka koji je Hrvat iz Crne Gore i koji nije imao ništa lijepo za reći o Srbima” te da je napravio puno toga, ali nijedna stvar nije bila u korist Srbije.

Dodali su i da to ne može proći tek tako, niti će, a na Vičevića su kivni zbog obnašanja dužnosti predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru.

Također, imao je i angažmana u DPS-u, odnosno bio je član u odboru stranke aktuelnog predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u Kotoru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top