Nogomet

Eriksen otkrio što je pomislio kad su ga vratili u život nakon srčanog udara

Christian Eriksen sjeća se svega što se dogodilo 12. lipnja prošle godine, svega osim onih pet minuta “u kojima je napustio ovaj svijet do trenutka kad su mu liječnici uspjeli vratiti srčani ritam”, priznao je u intervjuu koji je dao za BBC Sport. Pričao je i o svemu što je uslijedilo i povratku na teren.

Tog dana je Danska igrala utakmicu Europskog prvenstva protiv Finske, kad se Eriksen srušio na travnjak. Osam mjeseci nakon srčanog udara, brze reakcije suigrača i liječnika kojom je spašen njegov život, ugradnje defibrilatora i oporavka, Eriksen je igrač premierligaša Brentforda, sretan i zahvalan svima koji su ga vratili u život i koji su poslali poruke podrške.

“Tad sam prvi put čuo da me nije bilo pet minuta”

“Sjećam se svega osim tih pet minuta za koje mi je kasnije rečeno koliko je trajalo. Ali pamtim ubacivanje sa strane i trenutak u kojem me lopta pogodila u koljeno, ne i ono što se dogodilo nakon toga. Probudio sam se okružen ljudima i osjetio pritisak u prsima. Pokušavao sam disati i nisam shvaćao što se događa”, rekao je u razgovoru za BBC.

“Nisam znao što se događa, pomislio sam na to je li se nešto dogodilo s mojim nogama ili jesam li ozlijedio leđa. U vozilu hitne pomoći sam čuo da netko pita koliko me dugo nije bilo i odgovor iz kojeg sam saznao da je sve trajalo pet minuta. To je bilo prvi put da sam čuo da me nije bilo”, dodao je i potvrdio da svoj povratak smatra čudom:

“Bez sumnje, a toga ću postati još svjesniji kako će se približavati neka velika utakmica. Biti na stadionu, nastupiti u utakmici, tu su sve emocije, to je adrenalin.”

Nije pomišljao na kraj karijere

Priznao je da nije pomišljao na kraj karijere, čak ni kada je ležao na bolničkom krevetu.

“Želio sam napraviti sve testove i razgovarati s liječnicima o onome što je moguće i onome što nije. Odahnuo sam kad su mi rekli da se ništa nije promijenilo osim toga što mi je ugrađen defibrilator, koji mi omogućava normalan život i ne priječi me ni u čemu. Da su mi rekli drugačije, stvar se ne bi ovako razvila”, nastavio je i zaključio:

“Ne vidim nikakvu opasnost. Imam defibrilator i siguran sam ako mi se nešto dogodi. Povratak je svakim danom sve bliži i trenutak u kojem ću stati na teren bit će poseban. To će biti nešto čudesno.”  

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top