Auto/moto

Ovako bi mogao izgledati električni Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce će postati jedan od prvih proizvođača luksuznih automobila s bogatom historijom koji će plasirati na tržište potpuno električni model, a to je nadolazeći Spectre.

Spectre se očekuje u drugoj polovini ove godine, a Rolls-Royce ubrzano radi na zamjeni za model Wraith bez karbonske emisije.

Model je već nekoliko puta uočen tokom testiranja kada je bio zaštićen kamuflažom, a izuzetak su tek neki dijelovi automobila.

Ruski magazin Kolesa je na osnovu špijunskih fotografija napravio rendere kojim nagovještava izgled modela Spectre iz svih uglova, a može se reći da izgleda poput modernije verzije modela Wraith. Međutim, u Rolls-Royceu definitivno ne žele takvu poveznicu jer je Spectre baziran na platformi Architecture of Luxury koju dijeli s Ghostom i Phantomom za razliku od Wraitha koji koristi BMW-ovu platformu.

Konačni dizajn Spectrea je teško odgonetnuti, ali će vjerovatno imati podijeljena prednja svjetla. Iako neće koristiti BMW-ovu platformu, postoje glasine da će preuzeti električne motore od nadolazećeg BMW-ovog SUVA visokih performansi iX M60, koji isporučuju oko 600 KS. Ako brojke ostanu iste, onda bi Spectre trebao ubrzavati od 0 do 100 km/h za 4 sekunde i postati jedan od najbržih Rollsovih modela.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top