ISTAKNUTE VIJESTI

Abazović: Odlazak Đukanovića bi značio smanjenje tenzija u Crnoj Gori i to će se desiti

Foto: EPA-EFE

Dok traju pregovori za formiranje buduće manjinske vlade u Crnoj Gori, čiju podršku je obećao i DPS, lider URA-e Dritan Abazović je večeras poručio kako bi odlazak predsjednika Mila Đukanovića ipak sve olakšao i smanjio tenzije u državi.

Prilikom gostovanja na TV Adria, Abazović je kazao “Odlazak Đukanovića bi dosta doprinio smanjenju tenzija u Crnoj Gori. Kod nas se politika veže za ličnosti. Njegov odlazak bi sve olakšao i to će se desiti u jednom trenutku”.

Ovo je posebno zanimljivo s obzirom na to da je Abazović upravo uz pomoć Đukanovićevog DPS-a srušio trenutnu vladu, a dobio je obećanje i da će imati podršku njegovih poslanika u Parlamentu Crne Gore kada dogovor o novoj manjinskoj vladi bude postignut.

Govoreći o dogovorima rekao je kako je jedan dio pregovora koji se odnosi na koncept i pravce buduće vlade već završen, a da sada preostaju kadrovska rješenja. Ukoliko on bude premijer ističe da će njegov prvi potez biti transparetnost sjednica Vlade.

“Volio bih da Crna Gora dobije 43 ruke. Vladu koja će dati doprinos smanjenu polarizacije, snažnijem putu ka EU i pomirenju. Blizu smo da uradimo veliki društveno-politički reset koji će se kasnije pozitivno odraziti na Crnu Goru”, rekao je on.

Također je istaknuo: “Besu (obećanje) sam dao da se smijeni DPS i to je urađeno. Besu sam dao za demontiranje sistema vladanja DPS-a, za borbu protiv mafije i kriminala. Davanje bese je u potpunosti kompatibilano sa potezima URA-e u ovom trenutku”.

Na kraju je zaključio time da je region zatrovan nacionalizmom i korupcijom.

“Iza nacionalizma se kriju ljudi koji čuvaju status quo, kako bi se korupcija i šverc nesmetano odvijali”, rekao je.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top