Magazin

Bajaga postao deda: Sada mi je sve opuštenije u životu

Momčilo Bajagić Bajaga (Foto: Facebook)

Momčilo Bajagić Bajaga potvrdio je da je postao deda za srbijanske “Novosti” te otkrio da se djevojčica koju je rodila supruga njegovog sina Marka zove Sara, ali i da je njeno rođenje donijelo novu dozu mira u njegov život.

Bajaga je za” Novosti” govorio o novoj životnoj ulozi te o predstojećoj Beoviziji na kojoj će se birati predstavnik Srbije na Eurosongu, kao i o smrti frontmena Parnog Valjka – Akija Rahimovskog.

“Tako je, postao sam deda”, potvrdio je muzičar.

Pjevač je kazao kako mu je unuka donijela poseban mir, ali i da njeno rođenje nije krio već da samo ne voli pričati o privatnom životu.

“Imam lijepu unuku Saru i sada mi je sve opuštenije u životu. Daleko od toga da sam krio da sam postao deda, nego, jednostavno, izbjegavam da pričam o privatnom životu”, dodao je.

Pored radosnih vijesti koje je podijelio s javnosti, Bajaga je govorio i o takmičenju za Eurosong te pjesmama koje je pisao za Dušana Svilara i grupu Biber.

Pjesme nose nazive “Dve godine i šes’ dana” i “Samo ne reci da voliš”, a Momčilo je otkrio kako se saradnja desila sasvim slučajno.

“Posljednjih godinu i po dana dijelimo prostorije za vježbanje s grupom Biber, mada sviramo različitu vrstu muzike. Rastko Aksentijević (frontmen) mi je donio jednu veoma lijepu etno-pjesmu s tekstom na staroslovenskom jeziku, koji niko nije razumio. Onda sam ja napravio klasičnu ljubavnu pjesmu na savremenom srpskom jeziku”, otkrio je.

Za drugu pjesmu, onu koju će izvoditi Dušan Svilar, kazao je kako je dobio melodiju za klasičnu baladu te napisao lijep tekst.

“Na nacionalni izbor idem sa dvije pjesme i takmičim se sam protiv sebe”, našalio se.

Pomenuo je i koncert u čast Akija Rahimovskog koji će se održati 26. marta u zagrebačkoj “Areni”, a na kojem će gostovati s pjesmom “Godine prolaze”.

“Lijepo je odati počast nekome ko je toliko dugo zabavljao generacije”, zaključio je.

(Izvor:Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top