BiH

Kako se snaći? Pogledajte krajnje konfuznu i opasnu raskrsnicu u Bosanskoj Krupi

(Foto: Facebook)

Na jednoj od raskrsnica u Bosanskoj Krupi horizontalna saobraćajna signalizacija je osmišljena tako da će se teško snaći bilo koji učesnik u saobraćaju, a vjerovatnoća nesreće je velika.

Krajnje negativno iznenađen konfuznim i besmislenim saobraćajnim pravilima reagovao je i profesor na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Osman Lindov. On je na društvenim mrežama podijelo fotografije na kojem s vidi o kakvoj raskrsnici riječ.

“Evo novih inovativnih rješenja iz naše lijepe Krajine. Bosanska Krupa je dobila nova dizajnerska rješenja u saobraćajnoj signalizaciji. Pa ljudi je li ovo moguće? Koji um može ovako nešto smisliti i za ovo mu isto platiti državnim parama? Ovo nije normalno šta se sve radi u saobraćaju. Dajte zaustavite ovo”, istakao je Lindov.

Nisu izostale reakcije brojnih drugih korisnika društvenih mreža, među kojima su i one ironičnog karaktera.

“Profesore, kako stoje stvari stoje mi ćemo ponovo morati na polaganje vozačkog ispita. Nije svejedno proći kroz ovu raskrsnicu”, jedna je od reakcija.

Lindov i drugi stručnjaci su ranije upozoravali na neadekvatnu saobraćajnu signalizaciju kojom se ugrožava sigurnost. Između ostalog, to se dešava i prilikom izvođenja radova na cesti.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top