Nogomet

Furiozni Hajduk pobijedio za rođendan i preuzeo drugo mjesto

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk je u utakmici 23. kola HNL-a dočekao Slaven Belupo na Poljudu i slavio s 3:1. Bila je to rođendanska utakmica Hajduka koji danas slavi 111. godinu postojanja, a odigrana je pred nešto više od 10 tisuća navijača. Golove za Hajduk zabili su Emir Sahiti, Lukas Grgić i Marko Livaja, a jedini gol Slavena djelo je Hansela Zapate.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji momčadi Valdasa Dambrauskasa. Utakmica je započela dominacijom Hajduka u posjedu dok je Slaven Belupo stajao u niskom bloku i čekao svoju šansu po oduzetoj lopti. Već nakon prvih 10 minuta bilo je jasno da je Hajduk odlučio krenuti potpuno napadački pred rođendanskom publikom.

Imao je Hajduk u prvih deset minuta tri ubačaja iz kuta zaredom, a prva dva su bila opasna po gol Slavena. Kod drugog je Sušak morao loptu čupati ispod grede, zamalo je završila u mreži, ali vratar Slavena bio je koncentriran. Tribine su već u tom trenutku glasno bodrile Hajduk, a posebno su se probudile četiri minute kasnije.

Vodstvo nakon briljantne akcije

Hajduk je u 13. minuti poveo nakon gola Sahitija. Hajdukov krilni napadač zabio je nakon prekrasne akcije u kojoj su Livaja i Kalinić dodavanjima iz prve izigrali obranu Slavena i gurnuli Sahitija 1 na 1 sa Suškom.

U 21. minuti malo je nedostajalo da Hajduk udvostruči vodstvo. Nakon dugog napada Hajduka, lopta se odbila do Katića koji je stajao na rubu kaznenog prostora, a stoper Hajduka opalio je po golu. Pucao je ravno u Suška pa je vratar Slavena uspio loptu odbiti u korner.

Tri minute kasnije Slaven je opet opasno živio. Prijetio je Nikola Kalinić. S ruba kaznenog prostora je iz okreta opalio prizeman udarac, ali Sušak je uspio obraniti i odbiti loptu do Livaje koji je onda promašio gol iz novog pokušaja.

Prvijenac Grgića

Dvije minute nakon toga, u 26. minuti susreta, Hajduk je povisio na 2:0.  Lukas Grgić zabio je nakon što se lopta neko vrijeme odbijala po kaznenom prostoru gostujuće momčadi. Na kraju je završila kod Grgića, a on ju je s ruba šesnaesterca pogodio tako da se od tla odbila u gol Slavena.

Slaven Belupo se probudio nakon što je Hajduk poveo s 2:0 i spustio tempo. Momčad iz Koprivnice u posljednjih desetak minuta prvog dijela preselila je igru na polovicu Hajduka, ali nije stvorila priliku kojom bi ozbiljno ugrozila Subašića.

Zekić unio život promjenama, ali onda je crveni karton prelomio utakmicu

Drugo poluvrijeme počelo je s dvije promjene kod gostujuće momčadi. Zoran Zekić je na teren poslao Marina Laušića i Arijana Brkovića, a u svlačionici su ostali Zoran Kvržić i Damian van Bruggen. Vrlo brzo nakon toga, prvi od dvojice se isplatio.

Laušić je u 52. minuti bio kreator akcije za pogodak kojim je Slaven smanjio vodstvo Hajduka. Bivši nogometaš Hajduka proigrao je Zapatu, a onda je Kolumbijac pobjegao obrani Hajduka i mirno zabio za 2:1. Ipak, utakmica je ubrzo prelomljena u Hajdukovu korist.

U 63. minuti Antonio Bosec zaradio je drugi žuti zbog prekršaja na Livaji pa je morao napustiti igru. Nakon toga ponovno se podigrao tempo igre kod Hajduka pa je u 68. minuti nakon jednog od niza napada Hajduku dosuđen i kazneni udarac. Čuljak je označio kazneni udarac nakon što je Sušak srušio Čolinu, a Livaja je s bijele točke zabio za 3:1. Ispostavilo se da je to i konačni rezultat utakmice.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top