Regija

Dačić: RS je vrhovni nacionalni državni interes srpskog naroda i Srbije

Foto: Avaz

Ako Erdoan može da kaže da je Sarajevo žila kucavica Turske, ne znam zašto bi se neko ustručavao da kaže da su Banja Luka i Republika Srpska vitalni nacionalni državni interes, istakao je

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Republiku Srpsku smatra vrhovnim nacionalnim državnim interesom srpskog naroda i Srbije, odnosno njenim vitalnim interesom, žilom kucavicom.

– Ako turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) može da kaže da je Sarajevo žila kucavica Turske, ne znam zašto bi se neko ustručavao da kaže da su Banja Luka i Republika Srpska vitalni nacionalni državni interes – rekao je.

Dačić je istakao da nije interes da se rastura BiH ili da se otcijepi Republika Srpska, nego da govori o opstanku Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

On je podsjetio da srpski narod u BiH nije došao sa strane, već je tu vijekovima i konstitutivan je u toj zemlji.

– U skladu s tim, Dejtonski sporazum nije izmislila Srbija, nego SAD. Mi smo garant, apsolutno smo protiv revizije tog sporazuma i zato je opstanak Republike Srpske i njen razvoj vitalni interes srpskog naroda. Tu nemam nikakve dileme – naglasio je Dačić.

(Izvor: Avaz.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top