BiH

Šarović: Moguće je odgađanje izbora, SDS je za smanjenje stope PDV-a

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da postoji mogućnost da u oktobru ne budu održani opšti izbori u BiH.

Šarović je rekao da će Centralna izborna komisija (CIK) u maju, ako ne bude budžeta, prolongirati raspisivanje izbora.

“Moguće da će se kroz budžetiranje oboriti ta zakonska mogućnost da se izbori održe u oktobru. Ukoliko ponovo i u tom roku ne bude obezbijeđenih sredstva kroz budžet onda izbora neće biti”, rekao je Šarović novinarima u Banjoj Luci.

Kada je riječ o inicijativi koju je SNSD uputio u Parlamentarnu skupštinu BiH, da se smanji stopa PDV-a za osnovne životne namirnice, Šarović je naveo da je SDS uvijek bio za to da se smanji ili diferencija stopa PDV-a za određene proizvode.

Šarović je danas kritikovao politiku podsticaja u Republici Srpskoj, te smatra da ne postoji bilo kakav plan koji bi velikom broju poljoprivrednika u pomogao.

“Politika za koju se zalažemo je da se ispuni obaveza iz budžeta, odnosno zakona, da se poljoprivrednom sektoru agrarni budžet ispuni u iznosu od 6 odsto, što znači 240 miliona KM za podsticaje”, rekao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje o predstojećem sastanku šefova diplomatije EU i navodima pojedinih medija da će na tom sastanku biti govora o proširenju sankcija srpskom članu Predsjeništva BiH Miloradu Dodiku, Šarović je ponovio da je protiv bilo kakvih sankcija.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top