BiH

SDA zvanično predložila smjenu SDP-ove vlade u Tuzli

Foto: Arhiva

Na prijedlog 16 opozicionih zastupnika jutros je počela sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, na kojoj je zvanično predložena smjena Kantonalne vlade na čelu sa SDP-ovim premijerom Kadrijom Hodžićem.

Kao što je poznato, Stranka demokratske akcije (SDA) prikupila je 16 potpisa skupa s kadrovima Demokratske fronte (DF), Socijaldemokrata BiH (SDBiH) i Stranke za BiH (SBiH), koji su stavljeni na zahtjev upućen Kantonalnoj skupštini za sazivanje sjednice, koja se u hitnom obliku održava u Tuzli.

Na prijedlog SDA-ovog dnevnog reda zatražena je smjena predsjednika Skupštine TK Slađana Ilića iz SDP-a te njegove zamjenice Vedrane Petrović, također iz SDP-a.

Također, predložena je i smjena cjelokupnog saziva Kantonalne vlade, na čijem čelu je Kadrija Hodžić, uz imenovanje sekretara ministarstava za obavljanje ministarskih funkcija do imenovanja novog saziva vlade.

Nakon predlaganja dnevnog reda zastupnik PDA Senad Alić predložio je polusatnu pauzu koja je trenutno u toku.

Prema ranijim informacijama do kojih je došao Klix.ba, novoj većini uz zastupnike SBB-a Lejlu Vuković i Nedžada Hamzića, trebao bi se prikloniti i nezavisni zastupnik Smajo Mandžić.

Međutim, na tome se ne staje, s obzirom na to da bi, kako nezvanično saznaje Klix.ba, još najmanje jedna osoba iz PDA trebala glasati za smjenu aktuelne vlade te se prikloniti novoj većini.

U ovom trenutku vlast u Tuzlanskom kantonu zvanično i dalje čine SDP, PDA, Naša stranka i SBB uz Mandžića, koji bi uz Vuković i Hamzića, ostao konstanta u vlasti i u narednom periodu, ukoliko se ranije najavljeni planovi ostvare.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top