Svijet

V. Britanija / Istraživanje: Šta je najčešći uzrok svađe među parovima

Novac je najčešći uzrok nesuglasica i svađa među parovima, pokazalo je britansko istraživanje.

Gotovo dvije trećine ili 62 posto ispitanika priznalo je da se s partnerom najčešće svađa zbog nesuglasica oko novca, podaci su kompanije za pružanje mirovinskih usluga i ulaganja Royal London.

Najčešći je argument da druga osoba “previše troši”, po rezultatima objavljenim uoči Valentinova 14. februara.

Trećina ili 33 posto ispitanika smatra da su nekompatibilni sa svojim partnerom kada su posrijedi potrošnja i štednja, pokazalo je istraživanje.

Svaka četvrta osoba u vezi (24 posto) smatra da se njen partner prema novcu odnosi neodgovorno, a trećina (33 posto) skriva podatke o financijama od svojeg partnera. To se odnosi na skrivanje informacija o vlastitoj štednji, ali i o dugovima.

Petina ili 20 posto ispitanika, koji smatraju da im se partner prema novcu odnosi neodgovorno posjeduje vlastiti ‘crni fond’.

Istraživanje je pokazalo i da tri četvrtine (76 posto) parova dio vlastitog novca ili sav prihod čuva na odvojenom bankovnom računu.

Otprilike trećina (35 posto) ispitanika drži sav svoj novac na odvojenim računima, a samo 24 posto parova sve novce ima na zajedničkom računu.

Istraživanje je provedeno na 2000 ljudi iz cijeloga Ujedinjenog Kraljevstva.

“Premda tema novca i prihoda nije ni najpopularnija ni najromantičnija među partnerima, ako ne razgovarate o tome šta svako želi sa svojim prihodima i na koji način želi upravljati svojim novcem, to će vjerojatno rezultirati brojnijim međusobnim nesuglasicama i svađama “, rekla je Sarah Pennells, stručnjakinja za financije kompanije Royal London.

“Istovremeno, vrlo je važno ne dopustiti da pitanje financijskih briga tinja pod površinom. Otvoreni razgovor o trošenju novca i o financijskim ciljevima parovima će pomoći da izgrade financijski sigurnu budućnost”, zaključila je.

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top