Auto/moto

Vlasnik Volva 740 koji je prešao milion milja dobio novi S60 na korištenje

Ponosni vlasnik Volva 740 koji je prešao više od milion milja, odnosno više od 1,6 miliona kilometara, nagrađen je za svoju vjernost te je potpuno besplatno dobio model S60 na korištenje.

Riječ je o Jimu O’Shei iz Missourija, staromodnom muškarcu koji nije osjećao potrebu da mijenja automobil svakih nekoliko godina. Umjesto toga, on više od 30 godina posjeduje Volvo 740 GLE. Kada ga je kupio obećao je da će preći milion milja i u tome je uspio u novembru prošle godine.

Za vjernost brendu ga je kompanija Volvo Cars USA lijepo nagradila, dobio je potpuno novi S60 Sedan i to besplatno, no na dbogodišnje korištenje. Zanimljivo, generalni menadžer distributera Stephen Lynch je upravo osoba koja je prodala O’Shei njegov 740 GLE još 1991. godine.

“Uzbuđeni smo što smo se uspjeli pobrinuti za Jima i dati mu novi automobil. Zaslužio ga je, ne možemo biti sretniji zbog njega”, izjavio je Lynch.

U periodu od dvije godine Jim će voziti novi automobil, a bit će mu plaćeno sve, od održavanja do osiguranja.

O’Shein 740 GLE nikad nije učestvovao u saobraćajnoj nesreći osim što ga je nekoliko puuta “ogrebala” njegova supruga u dvorištu. Originalni motor je zamijenjen nakon što je prešao 941.466 kilometara, a promjenjeno je i nekoliko mjenjača zbog velike upotrebe.

Volvo koji drži rekord po pređenoj kilometraži je P1800 iz 1966. godine, koji je prešao 5,23 miliona kilometara.

(Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top