ISTAKNUTE VIJESTI

Na današnji dan 2016. godine preminuo je Dženan Memić: Već šest godina majčine ruke ne grle svoje čedo

Foto: Avaz.ba

I stala je majka na dvadeset dvije godine, njen sin osta vječito mlad, ostat’ će neostvareni snovi, mnoge kafe i njegovi svatovi

Na današnji dan prije šest godina preminuo je Dženan Memić. Tog 15. februara 2016. godine prestalo je da kuca njegovo srce. Dženan je prethodno sedam dana bio u komi nakon što je napadnut u Velikoj Aleji na Ilidži. 

Ostat’ će neostvareni snovi, mnoge kafe i njegovi svatovi

Vrijeme prolazi, ali ništa ne može zacijeliti bol koju osjeća njegova porodica, prijatelji i svi poznanici koji su za Dženana imali samo one najljepše riječi. Emotivnom porukom godišnjica smrti obilježena je i na Facebook stranici “Pravda za Dženana”.

– Već odavno sunce ne grije jedno nebo, kiše ne prestaju da liju, tuga je postala sonet za buđenje, borba za istinu osnov za postojanje. Već šest godina majčine ruke ne grle svoje čedo, ne mirišu pramen svile. I koliko još će misli njene da bude dušu koja već odavno je otišla na vječiti počinak…

I stala je majka na dvadeset dvije godine, njen sin osta vječito mlad, ostat’ će neostvareni snovi, mnoge kafe i njegovi svatovi. Isukao je otac mač istine, pravdu za sina da dokaže. Al’ u borbi za jednu istinu, pravda lažno lice pokaže. Za majku i oca godine su samo brojke, koje se pretaču iz stare u novu. Tuga i bol za njih nikada neće da prestanu.

Dženanova porodica se bori za pravdu

Još uvijek je nerasvijetljen događaj u Velikoj Aleji na Ilidži kada je Dženan napadnut i kada su mu nanesene teške povrede od kojih je podlegao u bolnici sedam dana kasnije.

Sve ovo vrijeme njegova porodica se bori da dokaže istinu o onome što se dogodilo 8. februara 2016. godine. Muriz Memić, njegov otac, se više ne bori samo za Dženana, nego i za svu djecu Bosne i Hercegovine, kako se nešto slično nikada nikome ne bi ponovilo.

U međuvremenu je vođen sudski proces zbog saobraćajne nesreće. Otac i sin Ljubo i Bekrija Seferović dva puta su oslobođeni na Kantonalnom i jednom na Vrhovnim sudom Federacije Bosne i Hercegovine od tih optužbi. Dženanova porodica je od prvog dana tvrdila da nije bila u pitanju saobraćajna nesreća već da je on napadnut. Sudski proces se sada vodi protiv Alise Mutap, Dženanove bivše djevojke, njenom ocu Zijadu, policajcima Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te radniku hotela Crystal Muameru Ožegoviću.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top