ISTAKNUTE VIJESTI

Putin priču o invaziji okrenuo na šalu: Pitao da li Zapad zna i u koliko sati počinje napad

Putin priču o invaziji okrenuo na šalu: Pitao da li Zapad zna i u koliko sati počinje napad

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je kako Vladimir Putin često komentariše medijske napise o datumima početka ruske invazije te da ovakvu temu tretira na šaljiv način.Iako su zapadni zvaničnici više puta naglašavali kako će Rusija započeti invaziju na Ukrajinu 16. februara, glasnogovornik Kremlja je još jednom ponovio kako se radi o “histeriji Zapada” te je također naglasio kako i sam predsjednik Rusije ne shvata ozbiljno ovakve natpise.

“Predsjednik Rusije Vladimir Putin s humorom tretira objave o datumima ruskog napada na Ukrajinu. Ponekad se čak i šali, tražeći od nas da mu kažemo da li je negdje objavljeno i tačno vrijeme i sat kada će rat početi”, rekao je Peskov.

Također, Peskov ističe kako je nemoguće s razumijevanjem tretirati objave o početku ruske invazije te je ovakve vijesti nazvao “maničnim informacionim ludilom”.

Uprkos brojnim vojnim vježbama Rusije koje se održavaju oko same Ukrajine, ali i na područje Bjelorusije, za koje brojni zapadni zvaničnici tvrde kako predstavljaju uvod u invaziju, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije jutros je saopćilo kako se dio trupa povlači u baze.

To se prije svega odnosi na trupe Južnog i Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije što je ocijenjeno kao početak deeskalacije tenzija oko same Ukrajine.

“Jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga Rusije, nakon što su izvršile svoje zadatke, počele su s ukrcavanjem na željeznički i cestovni transport i danas će se vratiti u svoje vojne baze”, rekao je glasnogovornik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top