Plus

U Francuskoj starta Facebook News

Foto: EPA-EFE

Facebook će od utorka u Francuskoj pružati uslugu namijenjenu novinskim sadržajima, Facebook News, koja bi trebala garantirati, kako su kazali, bolje medijske vidljivosti i odgovor na optužbe za dezinformisanje koje se iznose protiv društvene mreže.

Servis će u početku biti ograničen na manji broj francuskih korisnika Facebooka, a do maja bi se trebao proširiti na sve korisnike u Francuskoj, saopćeno je iz Mete, prenosi Reuters.

“Osim klasičnih Facebookovih aktualnosti, Facebook News je mjesto na kojemu će se isključivo prenositi informacije iz provjerenih izvora, jer će ih proizvoditi pravi mediji”, rekao je Jesper Doub, direktor za partnerstva s medijma za Europu u Meti.

Francuska tako postaje peta zemlja u kojoj se otvara Facebook News, nakon Sjedinjenih Država krajem 2019., Velike Britanije u januaru 2021., Njemačke u maju i Australije u augustu.

Početak rada Facebook Newsa u Francuskoj moguć je zahvaljujući potpisivanju ugovora sa Savezom za opće informativne medije (APIG) o kojemu je Facebook izvijestio u oktobru.

(Izvor. Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top