ISTAKNUTE VIJESTI

Đoković zbog ideala ugrozio vrijednost vlastitog brenda i mogao bi izgubiti ogroman novac

(Foto: Instagram)

Novak Đoković je najavio da se vjerovatno neće vakcinisati, pa čak i po cijenu gubitka velikih trofeja, a osim rezultata to bi moglo imati veliki utjecaj i na njegov brend i unosne sponzorske ugovore.

U ekskluzivnom razgovoru za BBC najbolji teniser svijeta je poručio da se ne treba povezivati s antivakserskim pokretom i da podržava pravo pojedinca na izbor.

Đoković je poručio da su principi donošenja odluka o tijelu važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog i da je spreman platiti cijenu učešća na Grand Slamovima.

Ipak, Novak bi za svoje ideale mogao platiti vrlo visoku cijenu. Kako prenosi portal Expansión, kompanija Lacoste razmatra raskid ugovora s Đokovićem.

Brand Finance, vodeća nezavisna kompanija koja se bavi procjenom vrijednosti brendova, a koju je pomenuti portal kontaktirao, uvjerava da bi raskid ugovora s Lacosteom mogao značiti gubitak od 56,5 miliona eura za Đokovića.

Osim toga, vrijednost brenda Đoković sada iznosi 157 miliona eura, a iz Brand Financea ističu da “utjecaj na reputaciju osobe direktno utječe na njenu zaradu, a time i na vrijednost kao brenda”.

Zbog toga će Đoković morati dobro razmotriti buduće odluke, jer je osim rezultata u pitanju i veliki novac.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top