ISTAKNUTE VIJESTI

Real Madrid prati Džanana Musu i želi ga dovesti u svoj tim

Džanan Musa (Instagram)

Sjajni bh. košarkaš Džanan Musa naredne sezone bi mogao postati igrač velikog Real Madrida, tvrdi španski AS koji je njega naveo kao jednog od trojice koji bi u narednoj sezoni mogli postati dio ekipe Kraljevskog kluba.

Oni su na početku svoje analize napisali da Real već uveliko planira narednu sezonu, a cilj kluba je da napravi ekipu koja bi se mogla boriti za sve trofeje te da je klub već spremio imena potencijalnih igrača koje će pokušati dovesti u Madrid.

Navode da bi klub mogao pustiti neke veterane da odu iz kluba kako bi mogli osigurati prostor za neke nove i mlađe košarkaše, a sve s ciljem da naprave sigurnu budućnost u kojoj bi Real trebao zadržati status jednog od najboljih evropskih klubova.

Tako se s ovim timom povezuju sjajni Shane Larkin, trenutni košarkaš Anadolu Efesa, koji se i ranije dovodio u vezu s Realom, kao i Juancho Hernangomez, trenutni košarkaš New Orleans. Ipak, ono što je za nas svakako najvažnije je to što AS i našeg Džanana Musu dovodi u vezu s prelaskom u ovaj tim.

“Jedan od najmodernijih igrača u Španiji, gotovo sigurno će biti povezan s Realom ili Barcelonom. Vratio je ritam igre zbog kojeg su ga poredili s Lukom Dončićem, a nedavno je i selektor BiH Vedran Bosnić rekao da ga vidi u Madridu. Ima samo 22 godine i u prosjeku ubacuje 19,8 koševa”, napisali su u analizi AS-a.

Za kraj su naveli da Real ima spreman budžet za sve spomenute igrače, a da će biti zanimljivo vidjeti za kojeg igrače će se na kraju odlučiti.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top