ISTAKNUTE VIJESTI

Stjuardesa udarila putnika loncem za kafu jer je pokušavao otvoriti vrata aviona tokom leta

Avion kompanije American Airlines je preusmjeren na Međunarodni aerodrom Kansas City u Missouriju proteklog vikenda zbog jednog putnika.

Avion je letio iz Los Angelesa prema Washingtonu, ali je preusmjeren u Kansas City zbog putnika koji je pravio probleme. Riječ je o 50-godišnjem muškarcu koji je optužen za napad i zastrašivanje stjuardese te za ometanje posade aviona u obavljanju dužnosti.

Posadi je putnik rekao da ga “ljudi pokušavaju povrijediti i da su ga pratili kada je ušao u avion. Dodao je da je čuo putem telefona kako “osobe povređuju njegovu porodicu”. Kada je upitan kako te osobe izgledaju, on je pokazao na osobu koja je sjedila pored njega te je rekao da još jedna osoba ima nož.

Stjuardesa je uzela mobitel od muškarca te je ustanovila da je pokušao pozvati policiju, no poziv nije uspio.

Nekoliko minuta nakon što je sjeo na svoje mjesto, tražio je od posade čašu vode, a potom je došao do kokpita i “rekao posadi da ne leti i da ga posada aviona laže”. Potom je sjuardesa iskoristila kolica kako bi napravila distancu između sebe i problematičnog putnika. On je potom s kolica uzeo plastični pribor za jelo te ga je stavio u rukav držeći ga kao bodež.

Uzeo je i malu flašu šampanjca te ju je pokušao razbiti, počeo je udarati i gurati kolica prema jednoj od stjuardesa, a potom je pokušao otvoriti vrata aviona. Stjuardesa je uzela lonac za kafu te je udarila putnika dva puta u glavu, a onda su prišli drugi putnici te su pomogli stjuardesama da ga savladaju.

Jedan od putnika je bio policajac koji je odmakao problematičnog putnika od vrata, drugi ga je udario pesnicom, dok ga je treći oborio na tlo.

Nakon što je avion sletio, policija i FBI su ušli u avion i uhapsili muškarca.

Prema podacima Federalne agencije za avijaciju, prošla godina je bila loša kada je riječ o problematičnim putnicima, a zabilježen je 5.981 incident do 31. decembra. Čak 4.290 slučajeva je povezano s nošenjem maski.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top