Nogomet

Boysi se tukli u Sevilli i razbili izlog. Policija spriječila potpuni kaos

Slavko Midzor/Pixsell

Dinamo večeras igra prvi susret nokaut faze Europa lige protiv Seville. Španjolski list Diario de Sevilla objavio je kako je lokalna vlast utakmicu procijenila visokorizičnom, zbog čega će na Bad Blue Boyse paziti 700 policajaca i zaštitara. Drugi medij, ABC Sevilla, objavio je pak kako su zabilježeni prvi incidenti ususret utakmici.

Navode kako se na stadionu očekuje oko 1700 Dinamovih navijača, od kojih će veći dio u grad stići danas. “Centar Seville svjedočio je prvim nemirima i izoliranim incidentima koje su izveli ultrasi iz zagrebačke skupine, skupine koja ima dugu povijest prepirki u europskim gradovima”, piše ABC Sevilla.

Prema policijskim izvorima, građani od ranoga prijepodneva prijavljuju incidente, tučnjave i agresivno ponašanje. Sigurnosne snage i policijska tijela drže situaciju pod kontrolom, navode Španjolci u tekstu.

Podsjetili na ranije incidente

Došlo je i do razbijanja izloga u Ulici Sierpes te nereda na području Paseo Colóna. Veći su problemi spriječeni, a ozlijeđenih zasad nema. Spomenuti medij podsjetio je na 2016. godinu i nerede koje su hrvatski navijači napravili na ulicama Seville. Tada je policija uhitila tri BBB-a za ozbiljnu štetu počinjenu u ugostiteljskom objektu.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top