Auto/moto

Mercedes-Benz više ne prima narudžbe za E-Klasu

Mercedesova E-Klasa (W213) koju će uskoro zamijeniti nova generacija sada se može naručiti samo u karavanskoj karoserijskoj verziji.

Prema informacijama iz različitih izvora, među kojima je i portal Automotive News Europe, Mercedes-Benz u Njemačkoj više ne prima narudžbe za aktuelnu E-Klasu (W213) čija je planirana proizvodnja koja prestaje 23. marta već rasprodana, pa će potencijalni kupci koji ne žele E-Klasu u karavanskoj karoserijskoj verziji morati da sačekaju predstavljanje nove generacije jedne od najcjenjenijih limuzina svih vremena.

Mercedes će karavansku E-Klasu nuditi do sredine naredne godine, a produkcijsko trovolumensko izdanje nove generacije E-Klase (W214) bit će predstavljeno prije kraja ove godine i kupcima bi trebalo biti dostupno početkom naredne godine.

E-Klasa naredne generacije sa sobom će donijeti mnogobrojna poboljšanja među kojima je i dizajn multimedijalnog sistema po receptu koji je MB koristio u slučaju nove S-Klase, a osnovicu pogonske grupe će činiti motori sa četiri i šest cilindara. Sve su prilike da najsnažniju verziju (AMG E63) više neće pokretati čuveni biturbo V8 motor čiju će ulogu preuzeti dvolitarski četverocilindarski turbobenzinac kojem će asistirati elektromotor.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top