ISTAKNUTE VIJESTI

Milanović ponovo žestoko o BiH: To je nikakva država, nikad neće ući u NATO 

(Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je protiv potencijalnog širenja NATO saveza, a poručuje i Bosni i Hercegovini da neće dobiti dozvolu za pristupanje zbog tzv. hrvatskog pitanja.

Takav stav je obrazložio činjenicom da će hrvatski vojnici morati ići u Ukrajinu ukoliko ta zemlja postane članica Alijanse, a za BiH je rekao da nikada neće ući u NATO jer je za to potrebno i odobrenje Hrvatske.

Govoreći o krizi Rusije i Ukrajine, odnosno sukobu NATO-a i Rusije o proširenju Alijanse na nekadašnje članice SSSR-a, Milanović je jasno poručio da se NATO ne bi trebao širiti na Ukrajinu.

“Mislim da onaj ko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, neko sutra može tamo poslati naše ljude. NATO je došao dovoljno na istok Evrope, cijeli život to gledam, cijeli svoj prokleti život, dosta je. Dok god sam predsjednik Hrvatske, ja sam za to da se NATO više ne širi”, rekao je on.

Ovakva izjava hrvatskog predsjednika suprotna je politici otvorenih vrata Sjevernoatlantskog saveza, a Milanović je jasno naglasio da je protiv bilo kakvog širenja Alijanse, uključujući i na Bosnu i Hercegovinu.

“U NATO se ulazi po političkim kriterijima. Dosta. Sutra će u NATO ući neka država, recimo Crna Gora. Ja kad nekoga primam u porodicu, želim znati ko je to. BiH u NATO-u? Kako? Tamo satiru Hrvate, država je nikakva, nefunkcionalna i trebali bi ići u NATO? Još im se stvara iluzija da će ući. Kako? Nikada nećete ući jer dozvolu trebaju dati svi. I Hrvatska i Turska”, poručio je.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top