Nogomet

SEVILLA – DINAMO 3:1 Dinamu presudili sporni Rakitićev penal i nevjerojatni promašaj

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U prvoj utakmici doigravanja za osminu finala Europa lige Dinamo je poražen u Sevilli 3:1 i za tjedan dana će na Maksimiru tražiti preokret kako bi se plasirao među najboljih 16 drugog najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Trebat će mu pobjeda od barem dva pogotka razlike kako bi izborio produžetke, a pravilo gola u gostima, podsjetimo, više ne vrijedi.

Nije Dinamo na Ramon Sanchez Pizjuanu uopće izgledao loše, u 41. minuti imao je 1:1 i otvorenu utakmicu, no Sevilla je do kraja prvog dijela postigla dva brza pogotka i tu prednost, unatoč boljoj igri Dinama u drugom poluvremenu, sačuvala do kraja susreta.

Dinamo dobro ušao u utakmicu pa mu Rakitić zabio gol iz penala

Dinamo je dobro ušao u utakmicu i u prvih desetak minuta bio opasnija momčad. Prvo je u petoj minuti imao obećavajuću kontru, no Petković se nije odlučio dodati Oršiću, koji je bio u punom trku. Samo četiri minute kasnije je baš Oršić sjajno šutirao s 25 metara, ali mu je još bolje obranio Bono.

Tri minute poslije, Sevilla je u svom prvom pravom napadu izborila kazneni udarac. Livaković je prvo zaustavio Martialov udarac, na odbijanac je natrčao Gomez, a vratar Dinama ga je srušio. Kontakt je, čini se, bio minimalan, ali sudac Marco Guida nije preispitivao svoju odluku.

Sigurnim je udarcem jedanaesterac realizirao bivši hrvatski reprezentativac i Sevillin kapetan Ivan Rakitić. Vrijedi istaknuti da se kod Rakitića nije moglo primijetiti slavlje kod tog gola, a čak se i ispričao Dinamovim navijačima. Dodajmo i da je kazneni udarac vrlo vjerojatno trebao biti ponovljen jer je jedan igrač Seville prerano utrčao u šesnaesterac, ali VAR se nije oglasio.

Oršić izjednačio, no Sevillin odgovor bio je nevjerojatan

U idućih pola sata nije bilo ozbiljnijih prilika, a Dinamo se uspio pribrati te je za to nagrađen u 41. minuti. Ristovski je ubacio s desne strane, Diego Carlos ostao je kratak u skoku ispred Oršića pa si je najopasniji Dinamov napadač uspio primiriti loptu i neobranjivo je zakucati u prvi kut za 1:1.

Izvjesnim se činilo da će se na poluvrijeme otići s neriješenim rezultatom, ali u zadnjim minutama prvog dijela uslijedio je Sevillin uragan. Prvo je u 44. minuti Lucas Ocampos zatresao Livakovićevu mrežu uz dosta sreće. Njegov udarac je od Petkovića promijenio smjer i tako prevario vratara Dinama.

Manje od dvije minute kasnije, Petković je uputio jedno neprecizno dodavanje na Sevillinoj polovici. Domaći su nogometaši iz te situacije pokrenuli furioznu kontru, koja je završena Gomezovim dodavanjem za Anthonyja Martiala i odličnom realizacijom francuskog napadača na posudbi iz Manchester Uniteda.

ominacija Dinama na startu drugog poluvremena nije donijela pogodak

Stopostotnu priliku za povratak u utakmicu nogometaši Željka Kopića imali su u 53. minuti. Bočkaj je izvrsno ubacio, udarac Lauritsena odlično je obranio Bono, a zatim je Jurić imao čistu priliku, no pucao je ravno u vratara Seville koji je bio na podu i ne bi imao šanse da je taj udarac bio malo precizniji.

Nastavili su Dinamovi nogometaši i nakon toga s dominacijom, neprestano su ulazili u zadnju trećinu i šesnaesterac domaćih, ali često je nedostajalo ono finalno dodavanje ili nešto koncentriranija završnica. Otprilike oko 65. minute Sevilla se ipak stabilizirala, do kraja utakmice kontrolirala je posjed i nije dozvolila Dinamu da nastavi s opasnim napadima pa je tako konačan rezultat ostao 3:1

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top