Nogomet

Haland je sve dogovorio s Realom, ali Barcelona mu je ponudila 100 milijuna eura

Foto: Profimedia

Katalonski Sport i madridski As pišu da je rat tamošnjih najvećih klubova za Erlinga Halanda na vrhuncu te ističu da je Barcelona izvukla najtežu artiljeriju. As navodi kako su u Barceloni uvjereni da je Haland sve dogovorio s Realom oko ljetnog transfera iz Borussije Dortmund.

Barcelona se ne može s Realom natjecati oko provizija Raioli i Halandovom ocu

“Laporta se boji da se ostvaruje njegov najveći strah zato što je Haland trenutno daleko bliži Realu. Naravno, madridski klub je u daleko boljoj financijskoj situaciji od Barcelone i nudi odmah visoke provizije Halandovim ključnim ljudima, menadžeru Minu Raioli i ocu Alf-Ingeu, što golgetera približava Realu. Barcelona se u tom segmentu ne može natjecati s Realom jer nema sada ili na ljeto par desetaka milijuna eura za trošenje u tu svrhu, ali zato je izvadila drugi veliki adut.”

Laporti je on novi Ronaldinho ili Neymar

Sport otkriva njegove detalje: “Halandu nudi 100 milijuna eura neto. Po 20 za svaku od pet godina ugovora ako na ljeto potpiše do 2027. Barcelona je proglasila Halanda ne samo prvom željom nego ključnim igračem, temeljem na kojem gradi projekt nove Barcelone. Laporti je u ovom mandatu on ono što mu je na početku prvog 2003. bio Ronaldinho, pa 2008. Messi te njegovom nasljedniku Rosellu 2013. Neymar.”

Međutim, Laporta zna da će, usprkos senzacionalnoj plaći koju nudi jednom od najboljih golgetera, bitka s Realom za njega biti jako teška. Ta se borba ne vodi samo na polju plaće igraču, na kojem je Barcelona žestoko bacila Realu u lice rukavicu, nego i oko provizija Halandovom agentu i ocu.

Otac i Mino žele biti namireni odmah. Haland će ionako biti plaćen na rate

“Oni žele biti namireni odmah, a ne kao nogometaš u ratama, i tu je Real u prednosti u odnosu na Barcelonu”, ističe As. Isti izvor ipak dodaje da Barcelonina pozicija u ovom pogledu više nije slaba kao što je donedavno bila. “Velika financijska injekcija Barceloni mogao bi biti preokret u njenom odnosu prema CVC-u.

Barcelona se do sada žestoko protivila sporazumu La Lige i spomenutog investicijskog fonda. Međutim, odlaskom bivšeg izvršnog predsjednika Ferrana Revertera iz kluba značajno se mijenja stav Barcelone po tom pitanju.”

Zašto je odlazak ključnog čovjeka Barcelone njena velika prednost za dovođenje Halanda?

Reverter je predvodio bunu protiv CVC-a, pa čak i pod cijenu toga da Barcelona tako ostane bez značajnijih sredstava i Lionela Messija. Spomenuti investicijski fond sporazumom s La Ligom želi uložiti 2 milijarde eura u španjolski nogomet, a zauzvrat dobiti 8.2 posto od televizijskih prava utakmica španjolske lige u idućih 50 godina. Na taj sporazum pristalo je 37 od 42 člana La Lige. Međutim, žestoko mu se protive velikani i simboli najvažnijih pokrajina: Real, Barcelona i Athletic. 

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top