Nogomet

Preporod bogatog Newcastlea, vide se prvi očiti rezultati uloženih 100 miliona eura

Foto: Twittter

Ekipa Newcastlea nastavlja s odličnim igrama u Engleskoj, a Svrake su danas remizirale protiv West Hama u Londonu u susretu 26. kola Premiershipa rezultatom 1:1, što im je šesti vezani meč bez poraza.

Newcastle je bolje otvorio meč i bio je puno bolji protivnik u prvih 30 minuta, no inicijativu nisu mogli pretvoriti u vodstvo, zbog čega su kažnjeni u 32. minuti.

Cresswell je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a na pravom mjestu bio je štoper Dawson koji glavom pogađa za 1:0. I kada se činilo da će to biti rezultat prvog poluvremena, Newcastle dolazi do poravnanja.

U kaznenom prostoru West Hama najbolje se snašao Wilock koji pogađa za 1:1.

U drugom poluvremenu kao da su obje ekipe bile zadovoljne s jednim bodom i nije bilo puno šansi na jednoj ili drugoj strani, pa je meč završen rezultatom koji je bio i nakon prvih 45 minuta.

Newcastle je s današnjim osvojenim bodom došao do brojke od 22 boda u prvenstvu, pet više od Norwicha koji je prvi u zoni ispadanja sa 17 bodova.

Posljednji poraz doživjeli su 19. decembra prošle godine kada je od njih bio bolji Manchester City, a nakon toga remizirali su protiv Manchester Uniteda, Watforda i danas West Hama, dok su protiv Leedsa, Evertona i Aston Ville upisali pobjede.

Već sada se vide plodovi odlično odrađenog januarskog prijelaznog roka u ovom klubu, u kojem su uložili 100 miliona eura, a Newcastle je od početka ove godine napravio ogroman korak ka opstanku u društvu najboljih, što je glavni cilj kluba u prvoj sezoni u vlasništvu bogatih Arapa.

Rezultat i strijelci:

West Ham – Newcastle 1:1 (Dawson 32′ – Wilock 45+1′)

Tabela:

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top