Nogomet

Allegri prinuđen da brani Vlahovića od javnosti: Nikada u karijeri mu se to nije desilo

Allegri pozdravlja Vlahovića nakon što je izašao iz igre (Foto: EPA-EFE)

Trener Juventusa Massimiliano Allegri uoči utakmice protiv Villarreala u Ligi prvaka bio je prinuđen braniti napadača Stare dame Dušana Vlahovića rekavši da mu se nikada u karijeri nije desilo da mu novinari posvete čitavu stranicu jer nije postigao pogodak.

Allegri je najavio da u meču protiv Villarreala ne može računati na Dybalu koji je ostao u Italiji, a da će u vrhu napada igrati Morata i Vlahović.

“Izostanak Dybale je od velikog značaja… Morata i Vlahović će sigurno početi utakmicu, ali još uvijek moram donijeti odluku u vezi s igračima u veznoj liniji. Imam određene dileme i moram birati između nekoliko igrača”, rekao je Allegri.

Dalje je rekao kako se Vlahoviću nikada prije u karijeri nije desilo da u najveće italijanske novine posvete čitavu naslovnicu zbog činjenice da u jednom meču nije postigao pogodak.

“Vlahović će sutra debitovati u Ligi prvaka, ali ne možemo sav teret svaliti na njegova leđa. On mora imati podršku i ja ga nastojim zaštititi, kao što uvijek radim kada je riječ o igračima koji imaju nešto manje iskustva. To nije tehničko pitanje, već psihološko”, rekao je Allegri pa dalje objasnio:

“Prvi put je čitao cijelu stranicu u novinama posvećenu tome što nije postigao gol. Nikada prije mu se u karijeri to nije desilo. Ja razumijem da vi novinari morate analizirati i pisati svoje mišljenje poslije svake utakmice, ali ja moram braniti svoje igrače i održavati balans i stabilnost u ekipi.”

Susret između Villarreala i Juventusa se igra u utorak s početkom u 21 sat.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top