Auto/moto

Impresivni Lamborghini Countach će novog vlasnika koštati 745.000 dolara

Lamborghini Countach se smatra ultimativnim izrazom za superautomobil, a jedan rijetki primjerak trenutno traži novog vlasnika.

Kada se pojavio, Countach je šokirao cijeli svijet, a koliki je utjecaj tog automobila najbolje govori činjenica da je Lamborghini pogazio svoju riječ da neće “oživljavati” sve modele.

Na fotografijama se nalazi rijetki Countach 5000 S iz 1984. godine, a s proizvodne trake je sišao samo 321 primjerak. Countach 5000 S se proizvodio između 1982. i 1985. godine, a nakon njega je stigao Countach Quattrovalvole. Iako je 5000 S baziran na gotovo istoj platformi kao i prvi Countach, on je ipak donio brojna poboljšanja pa i sam motor.

Lamborghini je proizveo 4,75-litarsku verziju V12 motora koji je razvijala 375 KS i 410 Nm obrtnog momenta, a ova poboljšanja su bila značajna zbog čega je model bio veoma poželjan.

Automobil je lakiran u Nero Tenebre crnu boju, dok je unutrašnjost presvučena Rosso crvenom kožom. Dizajn Countacha očigledno potiče iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, no kombinacija boja je zasigurno bezvremenska. Osim toga, ovaj Lambo je prešao tek nešto više od 14.000 kilometara.

Aktuelni vlasnik za Countach traži 745.000 dolara.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top