Nogomet

Legenda Barcelone želi istinu o Messijevom odlasku: Leo pati u PSG-u, to je tim plaćenika

Rexach je jedan od najzaslužnijih za dolazak Messija u Barcelonu (Foto: Twitter)

Carles Rexach je čovjek koji je itekako zaslužan za dovođenje Lionela Messija u Barcelonu, a legenda katalonskog kluba je govorila o odlasku Argentinca, rekavši da ne znamo šta se zapravo dogodilo prošlog ljeta i da bi volio da je Leo do kraja karijere ostao u dresu Barce.

Rexach je velika figura u historiji Barcelone iz mnogo razloga. Između ostalih uloga, bio je igrač, trener, skaut, sportski savjetnik i pomoćnik Johana Cruyffa.

Kao skaut je otputovao u Rosario i osigurao potpis mladog Messija na restoranskoj salveti, a ostalo je, kako kažu, historija. Ali, prošlog ljeta Messi je napustio Kataloniju i pridružio se Paris Saint-Germainu, zbog čega Rexach očito žali.

“Još uvijek ne znamo istinu o Messijevom odlasku i siguran sam da ćmo je saznati kada za to bude pravo vrijeme”, rekao je Rexach za Super Radio Deportivo u Argentini.

“Volio bih da se oprostio u Barceloni. Čovjek koji je odrastao ovdje, volio bih da se povuče igrajući ozbiljno, kako treba… ovdje. Messi bi trebao osvojiti Svjetsko prvenstvo i otići u penziju. On to zaslužuje”, mišljenja je Rexach.

Rexach je također komentarisao potpuno drugačiju situaciju u kojoj se njegov bivši pulen nalazi u PSG-u u odnosu na Barcelonu. Vjeruje da je 34-godišnjaku teško u Parizu, gdje u timu pojedinačnih zvijezda nedostaje zajednički identitet.

“Messi pati u PSG-u, to je tim plaćenika. Oni ne igraju lijep ili spektakularan nogomet, pa čak ni kao tim. Oni pobjeđuju jer se jednog dana pojavi Neymar , sljedećeg je tu Messi, pa Mbappe, ali nemaju identitet kao tim”, kazao je iskusni stručnjak, koji je poentirao:

“Messi se mora vratiti u Barcelonu u kojoj god ulozi želi. Volio bih da ostane živjeti u Barceloni. Njegov nogometni život ovdje mora završiti”, poručio je Rexach.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top