Magazin

Ukrajinska pjevačica Ruslana: Sigurna sam da će svijet stati na našu stranu

Foto: Instagram/ruslana.lyzhychko

Ukrajinska pjevačica Ruslana Lyzhychko, koja je postala poznata nakon što je 2004. pobijedila na Eurosongu, oglasila se povodom napada Rusije na Ukrajinu.

“Jutro je došlo. Moramo skupiti snagu i shvatiti da je počeo rat protiv Ukrajine. Sigurna sam da će se svijet ujediniti i stati na stranu Ukrajine. Mnogo godina smo radili na tome da nas svijet prepozna kao zemlju koja je stoljećima patila zbog ruskog režima. Svijet će nam pomoći i zaustaviti rat”, započela je Ruslana svoju objavu na Instagramu.

Iako je situacija izuzetno teška, nastoji ostati pribrana. Pozvala je sve one koji su upoznati sa zvaničnim informacijama da pomognu ukrajinskom narodu.

“Sada je najbitnija lokalna teritorijalna odbrana. Prikupljam informacije o tome kako ovo uraditi i objavit ću ih na Instagramu. Prijatelji, pišite mi javno ili privatno! Potrebne su nam provjerene informacije. Ovo je ključno vrijeme”, nastavila je.

Spomenula je i šta je narodu najviše pomoglo tokom Euromaidana, protesta koji su trajali u Ukrajini od novembra 2013. do februara 2014. godine. Proteste je izazvala odluka ukrajinske vlade da suspenduje potpisivanje Sporazuma o pridruživanju između Evropske unije i Ukrajine. Vlada je umjesto toga izabrala bliže veze s Rusijom i Evroazijskom ekonomskom unijom.

“Kada su tokom Euromaidana bile najopasnije akcije, jedina stvar koja nam je pomogla da se sačuvamo bila je koordinisana akcija, jasna podjela odgovornosti i prikupljanje informacija od zvaničnih izvora i svjedoka. Glavna stvar je unutrašnji mir bez pretjeranih emocija i panike. Slava Ukrajini! Bože, poslušaj moje molitve za mir u Ukrajini”, zaključila je Ruslana.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top