Nogomet

Za dugu tradiciju: Mozzart podržao NK Jedinstvo Bihać

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća jedan od najdugovječnijih sportskih kolektiva u BiH.

Osnovan je davne 1919. godine, a do danas njihova i ljubav navijača „Sila nebeska“ prema klubu ne prestaje. Za 103 godine postojanja ostvarili su brojne uspjehe, te zaigrali i u Evropi. Sada vještine s loptom omladincima prenose seniori koji se bore za što bolji plasman u Prvoj ligi Federacije BiH. Podršku u ostvarenju ciljeva pružila im je kompanija Mozzart.

“Mi smo zadovoljni što smo uspostavili dobru saradnju sa kompanijom Mozzartom i nadamo se da je ovo samo početak.. Svi članovi kluba veoma su zahvalni na donaciji trenerki koju smo dobili. Oprema je prvoklasna i ovaj gest nam mnogo znači”, kaže Suad Muslić, sekretar NK Jedinstvo Bihać.

U bogatoj istoriji klub je zabilježio brojne uspjehe. U bivšoj Jugoslaviji igrali su Drugu ligu Zapad u elitnom društvu ekipa Dinamo, Maribor, Spartak, Leotar, Radnik Bijeljina.. Prvi su u BIH nakon 1996. zaigrali u Evropi. Na UEFA Intertoto kupu 1999. godine pobijedili su Gi Gotu, ali im je planove za dalje pomrsila rumunska Cahlaula. Time je mogućnost da ugoste veliki Juventus i dosanjaju evropski san ugašena.

Ipak, klub je nastavio da ređa uspjehe na domaćem terenu, pa su u sezoni 1999/2000 godine bili prvaci Premijer lige BiH.

Sada su njihovi seniori 13. na tabeli Prve lige Federacije, a ambicije su im da opstanu u Ligi, da stabilizuju klub, ali i da napreduju na ljestvici. Za to vrijeme juniori i kadeti Jedinstva se takmiče u Omladinskoj ligi BiH. Od ukupno 150 članova kluba, oko 130 je juniora, kadeta, pretpionira, pionira i pčelica koji čine njihov omladinski pogon.

Najveću podršku im pruža grad Bihać, te prijatelji sporta iz Federacije BiH i Republike Srpske, među kojima je od sada i kompanija Mozzart.

“Podršku jednom od klubova sa najdužom tradicijom u BIH smo usmjerili sa željom da ih podržimo u ostvarenju sportskih ambicija. Želimo da im ovo bude podsticaj za napredak na tabeli i povratak na staze stare slave”, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

(Izvor: Kllix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top