Nogomet

Mihajlović se rasplakao dok je na presici pričao o ratu: Bombardirali su mi zemlju

Foto: Screenshot/Twitter

Srpski trener Siniša Mihajlović se na konferenciji za medije prisjetio kako je bilo na prostorima bivše Jugoslavije tijekom ratnog razdoblja. Referirajući se na invaziju Rusije na Ukrajinu, napomenuo je da rat ne smije biti jedini način rješavanja problema.

“Nije bilo lako fokusirati se na druge stvari”

“Prije koji dan sam pročitao rečenicu u kojoj se kaže da je rat bogatog protiv bogatog, a da siromašni umiru. Siguran sam da rat ne može i ne smije biti jedini način rješavanja problema. Sjećam se kada sam postao prvak Europe s Crvenom zvezdom, to se dogodilo u mojoj zemlji. Potom su moju zemlju bombardirali, u trenutku osvajanja Serije A s Lazijom”, rekao je Mihajlović pa dodao:

“Nije lako izolirati se i fokusirati na druge stvari. Zamislite situaciju u kojoj se možda nećete čuti s roditeljima tjednima, ne znaš jesu li živi ili mrtvi. Sjećam se da sam čuo zrakoplove kako polijeću, pozvao sam majku i rekao joj: ‘Za pet minuta će vas bombardirati, idi u podrum.’ Usprkos svemu tome izašao sam na teren, ali nije bilo lako.” 

“Htio sam da treninzi traju 24 sata”

Govoreći o trenucima iz rata, počeo je plakati te je napustio konferenciju za medije. Poručio je da svi moraju dati doprinos da se rat završi što prije te je opisao kako se on osjećao dok su trajala bombardiranja.

“Nadam se da vijest o ratu neće postati druga ili treća vijest za nekoliko dana, da se za mjesec više od tome ne priča. Ljudi se ne moraju naviknuti na rat. Svi moramo dati doprinos da se završi što prije. Htio sam da treninzi traju 24 sata, da utakmice traju cijeli dan. Samo u tim trenucima nisam razmišljao o ratu i bombardiranju”, rekao je Mihajlović, a onda i zaplakao te napustio presicu. 

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top