Nogomet

VIDEO:Neumoljivi Vlahović pokazao svjetsku klasu i odveo Juventus od pobjede protiv Empolija

(Foto: EPA-EFE)

Ekipa Juventusa pobijedila je Empoli u meču 27. kola italijanske Serije A rezultatom 3:2, a susret je obilježio sjajni srbijanski napadač Dušan Vlahović koji je postigao dva pogotka.

Nakon nešto mirnijeg početka utakmice u kojoj je Juventus dominirao od prve minute, Stara dama je u vodstvo došla u 32. minuti kada je nakon centaršuta Rabiota s lijeve strane na pravom mjestu bio Kean, a njemu nije bilo teško da sa svega nekoliko metara glavom pošalje loptu u mrežu.

Samo osam minuta bilo je potrebno Zurkowskom da pogodi za 1:1 i vrati stvari na početak, no u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Juventus je opet došao u vodstvo.

Cuadrado je dodao loptu do Vlahovića, on sjajnim lažnjakom vara kompletnu odbranu i golmana Empolija, a onda lagano plasira loptu za novo vodstvo gostiju iz Torina.

U 66. minuti Vlahović je, ako je i bilo pitanje, još jednom pokazao da je svjetska klasa. Primio je loptu od Morate, izdržao duel s jednim defanzivcem Empolija, a onda majstorim lobom prebacio golmana i postigao svoj drugi, a za Juventus treći gol.

Vratio se Empoli u meč u 76. minuti golom La Mantia, ali to je bilo sve što su uspjeli i do kraja meča Juventus je uspio sačuvati prednost i osvojiti tri boda.

Rezultat i strijelci:

Empoli – Juventus 2:3 (Zurkowski 40′, La Mantia 76′ – Kean 32′, Vlahović 45+2′, 66′)

Tabela:

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top