ISTAKNUTE VIJESTI

Ukrajina: Ubili smo čečenskog generala

Ukrajinski diplomat i bivši ambasador u Austriji Olexander Scherba objavio je na Twitteru da je čečenski general Magomed Tušajev ubijen u Ukrajini.

“Ruski general iz Čečenije Magomed Tušajev neće se vratiti kući iz Ukrajine. Što si izgubio u Ukrajini, Magomed, ha?”, napisao je na Twitteru.

Prema izvorima Kanala 24, ukrajinska vojska digla je u zrak ešalon od 56 ruskih tankova nafte. Tamo se nalazio i ubijeni general, zapovjednik 141. motorizirane pukovnije ruske čečenske garde.

Vođa Čečena: Ukrajinci, svrgnite svoju vladu

Na društvenim mrežama pojavilo se više snimki koje prikazuju čečenske borce u Groznom kako se spremaju za odlazak u Ukrajinu. Čečenija je nekad ratovala s Rusijom, ali sada je pod kontrolom Putinova režima.

Ramzan Kadirov, čelnik ruske pokrajine Čečenije i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, tvrdi da su čečenski borci raspoređeni u Ukrajini te je zatražio od Ukrajinaca da svrgnu svoju vladu.

Kadirov je rekao da čečenske postrojbe dosad nisu pretrpjele nikakve gubitke i dodao da bi ruske snage bez problema mogle zauzeti velike ukrajinske gradove, ali je njihova zadaća da izbjegnu gubitke u ljudskim životima.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top