Magazin

U ukrajinskom skloništu rođena dva dječaka

Foto: Facebook

Viktor Liaško, ukrajinski ministar zdravstva, na Facebooku je podijelio fotografije dvojice dječaka rođenih u skloništu u Hersonu u Ukrajini. Fotografije je nazvao “licem rata”.

“Jučer su u Hersonu, pod granatama, rođena dva dječaka… Dva nova života koja već imaju rat u svom genetskom kodu”, napisao je te dodao da bi zdrava novorođenčad, iako rođena za vrijeme granatiranja, mogla poslužiti kao simbol ukrajinske otpornosti. 

“Život ide dalje, mi rađamo djecu i nitko nas ne može pobijediti”, zaključio je.

Na fotografijama koje je objavio vide se majke koje drže svoju djecu, kao i liječnik s bebom u rukama. 

Ukrajinske bolnice ulažu napore kako bi sve rodilje mogle sigurno roditi svoje bebe. Članica ukrajinskog parlamenta Anastasia Radina na Twitteru je objavila fotografiju porođaja iz jednog ukrajinskog skloništa i usporedila je s Londonom 1940.

“Ukrajinske majke sada rađaju u skloništima i u metrou tijekom zračnih napada. Blitz u Londonu 1940. ponavlja se od strane Rusije u Ukrajini 2022. NATO mora Ukrajinu učiniti zonom bez letenja”, pozvala je.

Podsjetimo, prije tri dana u kijevskom metrou rođena je djevojčica Mia. Njezinoj 23-godišnjoj majci pri porođaju su pomogli policajci koji su čuli vriskove, a nakon što je rodila, s bebom je prevezena u bolnicu. Obje su dobro.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top