ISTAKNUTE VIJESTI

Vlasnik skloništa za životinje u blizini Kijeva kazao da bi radije umro nego ih napustio

Foto: Facebook

Andrea Cisternino, vlasnik skloništa za životinje u blizini Kijeva, kazao je da bi radije umro nego napustio više od 400 životinja, među kojima su psi, koze, krave i konji.

Uprkos tome što su ruski helikopteri u posljednjih nekoliko dana nadlijetali njegovo sklonište, Cisternino, koji je porijeklom Italijan, skupljao je zalihe hrane za svoje životinje i čuvao ih.

“Naravno da ću ostati ovdje sa svojim životinjama. Neću ih napustiti bez obzira na okolnosti. Radije bih umro nego to učinio”, rekao je Cisternino.

“Andrea je ostao u Ukrajini kako bi zaštitio pse lutalice i ostale životinje. Čak ni u ratu ne odustaje od svoje misije. Kakvo divno biće”, napisao je jedan korisnik Twittera.

“Rekao je da će radije umrijeti nego ih ostaviti. Molim vas da u našim molitvama budu on i njegove životinje”, također je jedan od komentara.

“Prije 15 minuta pala je granata u blizini skloništa. Vidio sam da dolaze ruske vojne kolone”, kazao je Cisternino.

Andrea je više od 20 godina radio kao modni fotograf, a 2010. godine se preselio u Ukrajinu. Otvorio je fotografski studio u Kijevu i objavio album posvećen napuštenim životinjama.

Italijanski bračni par je bio dirnut ovim potezom pa su mu kupili parcelu na kojoj je napravio sklonište za životinje.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top