BiH

Dodik: Kijevom šetaju naoružane bande, a Sarajevo je u ratu bilo veliki logor za Srbe

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ukrajinske branitelje nazvao je “naoružanom bandom”, koristeći retoriku za kojom poseže ruski predsjednik Vladimir Putin kad obrazlaže svoje motive za napad na susjednu državu.

Dodik je u izjavi medijima u Republici Srpskoj zapravo ljutito komentirao izjavu britanskog premijera Borisa Johnsona koji je u utorak kazao kako ga ruski napadi na ukrajinske gradove podsjećaju na granatiranje Sarajeva tijekom opsade tog grada od 1992. do 1995. godine.

“To me podsjeća, ako se sjećate, na srpsko granatiranje sarajevske tržnice, granatiranje nevinih ljudi u Bosni. Stekao sam dojam da se radi o namjernoj svireposti poduzetoj protiv civilnog stanovništva”, kazao je britanski premijer novinarima tijekom posjeta Estoniji komentirajući rusko granatiranje središta ukrajinskog Harkiva.

“Ne znam kako se britanski premijer nije sjetio RS i Srbije”

Dodik je na to uzvratio dan kasnije konstatacijom kako je, podsjećajući na zbivanja u Sarajevu tijekom rata u BiH, Johnson u pravu “ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može vidjeti na društvenim mrežama”.

Činjenicu da je tijekom troipolgodišnje opsade Sarajeva poginulo više od 11 tisuća njegovih stanovnika Dodik je ignorirao te je kazao kako je taj grad zapravo bio “veliki logor za Srbe”. 

“Ne znam kako se britanski premijer nije sjetio Republike Srpske i Srbije koju su mjesecima bombardirali bez ikakve pravne osnove i bez ikakvog razloga”, kazao je Dodik.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top