Nogomet

Juventus je bio otpisan. Sad zbog tri razloga vjeruje u titulu

Foto: EPA

Juventus nije dobro ušao u sezonu i činilo se izvjesno da će i drugu sezonu zaredom ostati bez titule prvaka Italije, no 11 kola prije završetka Serie A situacija na tablici vrlo je zanimljiva. Torinski velikan zaostaje samo sedam bodova za vodećim dvojcem Napolijem i Milanom, a pet za Interom. Sve je i dalje otvoreno.

“I dalje je u igri mnogo bodova. U Torino nam dolazi i Inter. Vjerujem u naslov”, poručio je Paulo Dybala na konferenciji za medije. S njegovim mišljenjem slaže se i La Gazzetta dello Sport, koja je istaknula tri razloga zbog kojih je sasvim moguće da Juventus postane prvak Italije.

1. Povoljan raspored

Juventus je odigrao gotovo sve derbije ove sezone. Od klubova koji se trenutno nalaze u gornjoj polovici lige mora dočekati još samo Inter i Lazio, dok će na gostovanja kod Sassuola i Fiorentine. Preostalih sedam kola odigrat će protiv klubova iz donje polovice. 

Već ovaj vikend momčad Massimiliana Allegrija ima odličnu priliku za približavanje vodećima. U nedjelju će ugostiti Speziju, dok Napoli i Milan igraju međusobno te će barem jedna ekipa prosuti bodove.

2. Obrana

Juventus je tijekom sezone imao problema s ozljedama nekih od nositelja obrane, no Allegri je pronašao rješenje za to. Matthijs de Ligt postao je pravi lider stražnje linije crno-bijelih. Od studenog je Juventus u prvenstvu primio svega 10 golova, a u ligama Petice bolji je samo Real s osam primljenih pogodaka.

3. Dušan Vlahović

Kako piše La Gazzetta, treći razlog je najočitiji – Dušan Vlahović. Srpski reprezentativac u siječnju je stigao iz Fiorentine za gotovo 82 milijuna eura i, kako tvrde Talijani, potpuno revolucionarizirao napad Juventusa. Zabio je četiri gola u svojih prvih sedam nastupa za klub i učinio da svaki napad torinskog kluba izgleda opasno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top