BiH

Sebija Izetbegović upisala postdiplomski u Zagrebu, ali nema podataka o ispitima

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) dobila je odgovore iz Hrvatske u vezi s istragom koja se vodi o postdiplomskim studijima direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.

U odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja navodi se da je Sebija Izetbegović bila upisana na postidiplomski studij, ali da nije polagala ispite i da ga nije završila.

Na zahtjev ovog ministarstva, Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu očitovao se da Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija “Ultrasound in clinical medicine” u akademskoj godini 1992./1993.

Također, fakultet se očitovao da u dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa i dogovorili na pitanja.

Ministarstvo je zatražilo pojašenjenje zašto nije moguće doći do informacije o tome je li imenovana položila neki kolegij te je li diplomirana i je li joj izdata diploma, koji je datum diplomiranja i broj diplome.

Medicinski fakultet u Zagrebu je dao pojašenjenje da u dosjeu Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da ona nakon polaganja ispita nije vratila u Studentsku refereadu niti indeks ni ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju. Također je dao odgovor da Izetbegović nije završila poslijediplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, niti joj je na tom studiju izdana diploma.

Inače, Izetbegović je ranije u intervjuu za N1 kazala kako ona i nije specijalizirala u Zagrebu već da je tamo provodila vrijeme u svrhu učenja.

“Što se tiče akademske karijere, zavšila sam studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, zatim sam odbranila magistarski rad – mentor mi je bio profesor Srećko Šimić, a za moj doktorat mentor je, ponavljam, bio profesor Asim Kurjak”, rekla je Izetbegović tada, prenosi Klix.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top