ISTAKNUTE VIJESTI

VIDEO Veliki prosvjed podrške Rusiji u Beogradu: “Putin je najjači”

Ispred spomenika caru Nikolaju u Ulici kralja Milana u Beogradu počeo je “prosvjed podrške ruskom narodu” u organizaciji nekoliko desničarskih grupa, javlja N1.

Na prosvjedu u neposrednoj blizini Predsjedništva Srbije okupio se veliki broj građana, tako da je Ulica kralja Milana zatvorena za promet.

Okupljeni skandiraju poruke podrške Rusiji koja je prošlog četvrtka započela vojnu invaziju na Ukrajinu.

Učesnicima prosvjeda su se s pozornice obratili predstavnici ekstremno desničarskih organizacija – Damnjan Knežević iz Narodne patrole i Mladen Obradović iz Obraza.

Poručili su da će, ako Srbija uvede sankcije Rusiji poslije izbora, na ulice izaći duplo više ljudi nego večeras.

“Svakom Srbinu Rus je brat”

Knežević je poslao poruku CNN-u, BBC-ju i RTS-u “da je rusofobija u Srbiji statistička greška” i da je “svakom Srbinu Rus brat”.

“Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992, a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svjetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu”, rekao je Knežević i dodao da “nema tog Srbina koji će Rusiji i Bjelorusiji uvesti sankcije”.

“Putin pokazao tko je najjači državnik na svijetu”

Obradović je rekao da “Rusija oslobađa čitav svijet od NATO prijetnji” i da je danas “Putin pokazao tko je najjači i najhrabriji državnik na svijetu”.

Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, građani nose ruske i srpske zastave i uzvikuju “Rusija, Rusija”, “Srbi i Rusi braća zauvijek”, “Izdaja, izdaja” i “Vučiću Šiptaru, izdao si Srbiju”.

Sudionici prosvjeda potom su krenuli u šetnju do ruske ambasade.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top