ISTAKNUTE VIJESTI

VIDEO:Pogledajte konvoj Eufor-ovih trupa na autoputu A1

EUFOR-ove snage svakog dana pristižu u Bosnu i Hercegovinu kao pojačana operativna patrola za podršku partnerima u našoj zemlji.

U Bosni i Hercegovini nove snage EUFOR-a će biti raspoređene u cijeloj državi koji će uz Oružane snage Bosne i Hercegovine garantirati stabilnost, dok je 2.000 njih spremno u svakom trenutku kao dodatna podrška doći u našu državu.

Naši čitatelji su nam do sada poslali fotografije iz više bh. gradova gdje su uočili po nekoliko vozila EUFOR-a, a danas na autoputu A1 imali su priliku vidjeti cijeli konvoj specijaliziranih vozila.

Pogledajte video OVDJE.

Iz EUFOR-a je ranije saopćeno da je pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom niovu mogla potencijalno uzrokovati i nestabilnost u BiH te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti koja se poduzima s ciljem jačanja stabilnosti u BiH.

Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji, koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja”, naveli su oni ranije.

U narednih nekoliko dana u BiH će dnevno stizato od 10 do 20 vozila EUFOR-a koje će građani BiH moći vidjeti na ulicama, a danas su na putu ka bazi u Sarajevu napravili kratku pauzu u Zenici te se uputili ka konačnom odredištu.

(Izvor: Hayat.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top