Regija

Mučili, brutalno ubijali: Počinje suđenje klanu Veljka Belivuka

Pred Posebnim odjeljenjem Specijalnog suda za organizovani kriminal u Beogradu danas će početi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, optuženoj za teška krivična djela kao što su otmice, mučenja ljudi i brutalna ubistva.

Belivuk, njegov najbliži saradnik Marko Miljković i još 28 pripadnika ovog kriminalnog klana optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posjedovanje oružja.

Prema sumnjama tužilaštva, Belivuk i ostali su formirali ovu kriminalnu grupu kako bi pod paravanom navijačke grupe “Principi” vršili razna krivična djela i tako preuzeli primat u podzemlju.

Optužnica protiv Belivuka i njegovog monstruoznog klana ima 322, a dokazi 10.000 stranica, a klan se tereti da su suparnike u vikendici u Ritopeku kod Beograda tukli i mučili, sjekli ih na komade, mljeli u mašini za mljevenje mesa, a ostatke potom u džakovima nosili i prosipali u Dunav.

U optužnici se navodi da je grupa bila dio kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom, takođe iz Crne Gore.

Osim iskaza dva svjedoka-saradnika, jedan od ključnih dokaza protiv grupe, koja je optužena za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića, jesu i poruke koje su razmjenjivali putem aplikacije “Skaj”, za koju su vjerovali da je šifrovana i da u nju istražitelji ne mogu da uđu.

U tim telefonima je nađeno 55 fotografija žrtava, čija tijela su komadali i sve snimali.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je u 30. jula prošle godine optužnicu protiv Belivuka i njegove grupe.

Prethodno su 4. februara prošle godine uhapšeni Belivuk i Miljković i još 17 osoba, a kasnije i ostatak grupe.

Belivuk je važio za vođu jedne od navijačkih grupa Fudbalskog kluba “Partizan” koja se zove “Principi”.

(Izvor: Hayat.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top