BiH

Izetbegović: Nikada nisam dobio platu, a da barem dvije hiljade nije otišlo u humanitarne svrhe

Izetbegović je komentirajući pravo na otpremninu koju je stekao u Parlamentu BiH kazao kako je ono sasvim normalna stvar ne samo u BiH nego i u svim državama

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je rekao kako će svu otpremninu koju je dobio jučer dati u humanitarne svrhe.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Nikola Špirić penzionisali su se isti dan, te uzeli otpremninu u iznosu većem od 30.000 KM. ponaosob, te naredni dan ponovo zasnovali radni odnos u Domu naroda Parlamenta

Izetbegović je komentirajući pravo na otpremninu koju je stekao u Parlamentu BiH kazao kako je ono sasvim normalna stvar ne samo u BiH nego i u svim državama.

– Ali evo ja ću sa svojom otpremninom postupiti na takav način kao što na kraju krajeva postupam i sa svojom platom. Nikada nisam dobio platu, a da barem dvije hiljade nije otišlo u neke humanitarne svrhe za pomoć ljudima, jer smatram da su to previsoke plate i u skladu sa tim sam i postupao. I ovih 30 000 će da ode u takve svrhe, rekao je on.

Izetbegović je kazao da je politika odgovoran posao te da nastoji da ga radi odgovorno.

– Kao političar sam do sad činio najbolje što sam mogao i tako namjeravam i nastaviti dok budem imao snage, ne treba sve ni kritizirati što političari rade, nismo svi isti, ali evo idu i izbori pa neka ljudi ocijene, zaključio je predsjednik SDA u razgovoru za FTV.

(Izvor: Federalna.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top