Nogomet

Chelsea blokiran zbog sankcija Abramoviču. Više ne može prodavati ulaznice

Foto: Profimedia

Roman Abramoviču su engleske vlasti zamrznule imovinu, zabranile mu poslovanje s pojedincima i tvrtkama u Ujedinjenom Kraljevstvu te nametnule zabranu putovanja. Jedan je od sedmorice ruskih oligarha koje su vlasti Ujedinjenog Kraljevstva stavile pod posebne sankcije. Sve to utječe na Chelsea.

Ruski milijarder najavio je prodaju Chelseaja i podjelu novca žrtvama rata koji je njegova zemlja nametnula Ukrajini, no novi set sankcija znači da je zamrznut i klub čiji je vlasnik. Ipak, Chelsea ima posebnu dozvolu za nastavak poslovanja, ali ne smije prodavati ulaznice osim vlasnicima godišnjih karata

Bez potpisivanja ugovora

Zabranjena mu je i prodaja robe, ali i potpisivanje novih ugovora s igračima. Antonio Rudiger, Andreas Christensen, Thiago Silva i Cesar Azpilicueta pod tim uvjetima sigurno napuštaju klub, a o transferima sad nema ni govora.

Stavljanje Abramoviča i ostalih pod sankcije dio je odgovora Velike Britanije na rusku invaziju na Ukrajinu. Britanski premijer Boris Johnson poručio je da ne smije postojati utočište za podupiratelje ruskog predsjednika Vladimira Putina i invazije. Abramovič je ranije opovrgnuo blisku suradnju s Putinom.   

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top