ISTAKNUTE VIJESTI

Odlučujući trenutak utakmice Reala i PSG-a: Da li je Benzema faulirao Donnarummu?

Foto: Screenshot/Youtube

Francuski napadač Karim Benzema odveo je Real Madrid u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je protiv PSG-a postigao hat-trick, a na društvenim mrežama situacija prije prvog gola Kraljevskog kluba postala je tema diskusije jer se čini da je nad golmanom gostujućeg tima napravljen prekršaj.Spomenuta situacija desila se u 61. minuti utakmice, pri vodstvu gostiju od 1:0, što je tada značilo da ukupno vode sa 2:0, a nakon što je jedan igrač PSG-a vratio loptu do Donnarumme, golman iz Italije je malo oklijevao, a zatim loše dodao loptu direktno u noge Viniciusu.

Brazilac je brzo dotrčao do lopte, primio je i odmah uposlio Benzemu, a njemu nije bilo teško da sa svega nekoliko metara pošalje loptu u mrežu i pogodi za 1:1.

Ipak, upravo je situacija kada je Benzema faktički oduzeo loptu Donnarummi postala tema na društvenim mrežama, a mnogi smatraju da je, iako to sudija nije svirao, francuski napadač uz prekršaj oduzeo loptu golmanu iz Italije i da je sudija Danny Makkelie trebao svirati faul za goste.

Predsjednika Paris Saint-Germaina Nassera al-Khelaifija (48) obuzelo je totalno ludilo nakon što je njegov klub ispao iz Lige prvaka, vjerovatno i zbog ove odluke, a mediji u Francuskoj pišu da je on zajedno sa sportskim direktorom Leonardom bio vrlo agresivan nakon završetka utakmice da su ga čak morali smirivati i njegovi tjelohranitelji.

Tražio je i glavnog sudiju utakmice Dannyja Makkelieja budući da je navodno pokušavao upasti u svlačionicu nizozemskog arbitra.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Najnovije vijesti

To Top