Nogomet

Petev donirao 10.000 KM za oboljele građane BiH

Bugarin Ivaylo Petev, selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, donirao je 10.000 KM za oboljele građane BiH kojima je potrebna novčana pomoć za liječenje.

Petev je donaciju od 10.000 KM danas uplatio u Fond za liječenje “Sportisti za život” humanitarne organizacije Pomozi.ba.

“Od prvog dana svog dolaska u Bosnu i Hercegovinu znao sam da sam na pravom mjestu. U svom životu sam prošao mnogo dobrih i loših stvari i najmanje što mogu uraditi jeste odužiti se na ovaj način. Došao sam u Bosnu i Hercegovinu bez da se mnogo toga znalo o meni. Ne profesionalno, već malo o tome kakav sam čovjek, a svi se mi u životu trudimo da budemo dobri ljudi. To nam svima, uprkos razlikama, treba biti prioritet. Kroz razgovore s igračima, s mnogim ljudima iz svog okruženja, shvatio sam koliko se teško živi u BiH i koliko je pomoći potrebno ljudima, za hranu, za liječenje, za svakodnevne stvari, koje ljudima nedostaju”, rekao je Petev.

Dodaje da je sretan što uz sebe ima ljude i igrače koji su puni empatije i koji vole da pomažu, jer smatraju to na neki način i svojom obavezom.

“Svojom dobrotom inspirisali su i mene i želio sam da im se pridružim u misiji pomaganja građanima Bosne i Hercegovine. U to ime sam odlučio finansijski podržati Fond za liječenje ‘Sportisti za život’, kojeg su osnovali moj kapiten Edin Džeko i Mirza Teletović i na taj način pomoći u liječenju oboljelih bh. građana. Kao što vi kažete ‘imamo samo ono što damo’ i ako uspijemo spasiti barem jedan život, spasili smo cijeli svijet. To su naše zajedničke pobjede”, poručuje Petev.

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” iz Sarajeva zahvalila se Petevu i poželjela mu mnogo sreće u predstojećim utakmicama.

(Izvor: Federalna.ba/AA)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top