ISTAKNUTE VIJESTI

FOTO:Uživo:Čečeni kod Kijeva,

17:46 Član parlamentarnog odbora ukrajinskog parlamenta Fedor Venislavski objavio je da su kod Kijeva postavljeni čečenski “odredi za blokadu” koji za cilj imaju spriječiti povlačenje ruske vojske.

16:05 Mariupolja: U granatiranju poginula 1582 civila

Barem 1582 civila ubijena su u ukrajinskom jugoistočnom gradu Mariupolju kao rezultat ruskog granatiranja i 12-dnevne blokade, reklo je gradsko vijeće.

“Nikad nećemo zaboraviti i nikad nećemo oprostiti ovaj zločin protiv čovječnosti”, rečeno se.

12:36 Glasnogovornik ureda UN-a za prava kaže da postoje vjerodostojna izvješća o nekoliko slučajeva upotrebe kasetnih bombi ruskih snaga u Ukrajini, a Reuters prenosi kako su se koristile i u naseljenim područjima.

12:34 Ukrajinski ministar odbrane: Rusi su ubili više civila nego vojnika
Nakon posljednjih napada Rusije na više ukrajinskih gradova, ministar odbrane Oleksij Reznikov kazao je kako je dosad ubijeno više civila nego vojnika.

12:33 Ukrajinska siročad dočekana u Litvi

Više od 40 djece iz sirotišta u istočnoj Ukrajini smjestilo se u litvansko ljetovalište nakon 36-satnog putovanja autobusom kroz bombardiranu zemlju, piše Sky News.

Agencija UN-a za izbjeglice priopćila je da je više od 2.5 milijuna ljudi pobjeglo iz Ukrajine otkako je počeo rat jer su se borbe pojačale nakon ruske invazije, koju Moskva naziva “specijalnom operacijom”.

“U litvanskom odmaralištu Trakai, prozori glavne dvorane gledaju na srednjovjekovni dvorac na otoku zaleđenog jezera.

“Djeca od dvije do 18 godina jedni drugima pomažu pri postavljanju ručka na sjajnom stolu, prije nego što starija odvedu nemirnu manju djecu na dnevni san u njihove prostorije”, opisuje Sky News.

Kako je rekao svećenik koji je osnovao sirotište, djeca su u Ukrajini spavala potpuno odjevena na improviziranim krevetima u prizemlju sirotišta kako bi se mogli brzo preseliti u podrume u slučaju napada.

9:02 “Ovaj čovjek i njegova obitelj pobjegli su iz Kijeva da bi bili na sigurnom. Ali u selu Marhalivka kamo su pobjegli, raketa je pogodila kuću u kojoj je bio s 11 članova obitelji. Tamo su bili njegovi unuci, nećaci, supruga, kći, sestra…”; napisalo je ukrajinsko ministarstvo.

8:45 Ruske trupe zauzele su Volnovaku, prenosi ruska agencija RIA Novosti priopćenje ruskog ministarstva obrane. Radi se o strateški važnom gradu sjeverno od opkoljengo Mariupolja.

7:48 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kaže da se Rusi pripremaju na upotrebu hemijskog ili biološkog oružja u Ukrajini.

7:00 U Dnjipru pogođena stambena zgrada, jedna osoba poginula

Ukrajinska služba za hitne intervencije izvijestila je da su primili informaciju o jendoj poginuloj osobi u napadu na Dnjipro te da su pogođeni dječji vrtić i stambena zgrada, prenosi BBC.

6:00 Ruske vlasti potvrdile smrt još jednog svog generala u Ukrajini

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top