Nogomet

Španci otkrili rečenicu kojom je Modrić motivisao saigrače uoči duela s PSG-om

Foto: AFP

Španska “Marca” mnogo se raspisala o velikom trijumfu Reala nad PSG-om u osmini finala Lige prvaka, gdje su Španci slavili s 3:1 i izborili plasman dalje.

U fokusu je hrvatski reprezentativac Luka Modrić, a Španci pišu o “proročanstvu Modrića”, zbog motivacije koju je dao svojim saigračima prije okršaja sa francuskom ekipom.

– Ako pobijedimo PSG osvojili smo Ligu prvaka, poručio je Modrić saigračima, a ovu informaciju otkrio je Hrvat novinaru Paku Gonzalezu (Paco González) u emisiji El Partidazo de COPE, prenijeli su španski mediji.

U pomenutoj emisiji gosti su analizirali trijumf Galaktikosa, a kada je došao red na Poli Rinkona (Poli Rincon), bivšeg igrač Reala, rekao je: 

– Ako je Madrid prošao ovu utakmicu, već imate šampiona. Nemojte sumnjati, smatra Rinkon.

Odmah potom,  Gonzalez je dodao:

– Onu frazu koju si rekao, Poli, Modrić je jučer rekao mom prijatelju: “Ako pobijedimo PSG, osvojit ćemo Ligu prvaka”, dodao je novinar.

Sjajni hrvatski veznjak sanja svoju petu titulu Lige prvaka.

Ono što se moglo vidjeti nakon trijumfa Madriđana, Luka je jedan od pokretača ekipe kako na terenu tako i u svlačionici, a kad je on zdrav i spreman za utakmicu, ekipi Reala na terenu očito sve ide po planu.

(Izvor: Avaz.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top